Razvan Pintea

Alege sesiune sau programare
100 lei / 60 minute

 1. Email Trimite Email
 2. Video Sesiune Acum
 3. Video Programare
   

LIFE & CAREER COACH

Razvan Pintea

  (0)

Program de lucru (saptamana in curs)

 1. Lun -
  -
 2. Mar -
  -
 3. Mie -
  -
 4. Joi -
  -
 5. Vin -
  -
 6. Sâm -
  -
 7. Dum -
  -
 1. Vârstă: 49 ani
 2. Specializări si formări: CBT Practitioner, Consilier pentru dezvoltare personală, Consilier vocațional, Formator, Life Coach, Manager proiect, Mentor, Mindfulness Master Practitioner, NLP Master Practitioner. Am acumulat o bogata experienta in relatiile interumane, atat in calitate de expert in management, cat si in rolul de sot si tata a doi copii. Sunt o natura inclinata spre reflectie si dialog, gasindu-mi deseori inspiratia in religie si filozofie, si cred ca adevarul se poate naste punand intrebarile potrivite..

Experiență profesională

 1. Te întrebi ce știu să fac; mai precis, ai vrea să îți dai seama cu ce te-aș putea ajuta. Mi se pare foarte probabil să fie așa, fiindcă nu cred că ai ajuns aici din pură curiozitate, ci de nevoie. Prin urmare, chiar dacă textul de față este despre mine, cel ce contează ești tu. Așa că m-am gândit să încep cu câteva dintre specializările mele, cele pe care le-am considerat a fi mai relevante în contextul de față: consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, formator, manager de proiect... Le-am ordonat alfabetic deoarece nu cred că e vreuna mai importantă ca alta. Nu sunt singurele pe care le dețin: am parcurs și alte formări, despre care poți afla pe net și, cel mai probabil, nu mă voi opri aici. Fiindcă în epoca asta a informației, învățarea nu are cum să se oprească niciodată de la sine: doar interesul nostru se poate epuiza, nu și volumul cunoștințelor.
 2. Unii ar putea spune că am prea multe specializări; alții, din contră, că am prea puține – ma gândesc la aceia care pun mare preț pe acreditări, autorizații, certificări și orice alte forme de acceptare profesională. Nu neg, au și ele rostul lor, altfel nu mi-aș fi bătut capul să obțin și eu câteva. Fiindcă unde am ajunge dacă oricine s-ar putea declara peste noapte, cu de la sine putere, expert? Și totuși, cu tot firescul parcurgerii unei instruiri, întrebările persistă: când „destul” este... destul? Și mai ales, ce valoare reală, practică, au diplomele dincolo de pereții sălii de curs? Altfel spus, ce folos aduc celor din jur?
 3. Spre deosebire de cei cu înclinații mai academice, eu consider că orice certificare, de orice natură, este doar un semn al interesului, nu și al valorii cuiva într-un anumit domeniu. De ce? Pentru că eu nu împărtășesc fantezia cum că ar exista pe undeva vreo instituție sau vreun personaj providențial care, din spatele unui birou impunător, își pogoară solemn harul competenței asupra muritorilor de rând, prin diplomele pe care le acordă acestora din urmă. De aceea eu prețuiesc mai mult creativitatea și independența, în defavoarea enciclopedismului sau subordonării accidentale față de o oarecare ideologie mai mult sau mai puțin ancorată în realitate.
 4. În ce mă privește, toate calificările pe care le-am obținut nu adaugă nimic ființei mele, deoarece cred că valoarea cuiva poate fi cultivată doar prin practică, și măsurată direct doar prin ce face, și nicidecum prin numărul și pompa certificărilor, și cu atât mai puțin prin sumele cheltuite pentru obținerea acestora. Prin urmare, se naște întrebarea-cheie: ce pot face eu pentru tine?
 5. Eu nu aplic tratamente și nici nu prescriu pastile, dar pot să te ajut să gândești cu capul tău, dincolo de limitele sădite în tine de ceilalți. Atât. Nu învăț pe nimeni nimic, fiindcă nu prea am cum: fiecare din noi este singurul expert în propria viață. Adevărul este mereu în noi, dar câteodată e nevoie de altcineva care să îl ajute să se nască, punând întrebările potrivite
 6. Aici ți-aș putea fi eu de folos. Gândește-te la mine ca la oglinda care reflectă tot, dar nu te acuză, nu te critică, nu are păreri și mai ales, nu îți spune ce să faci. Putem discuta despre lucrurile pe care eviți le abordezi cu prietenii sau familia, din teama că le vor folosi împotriva ta. Sau despre cele pe care, pur și simplu, nu ai idee cui să le adresezi. Iar eu te pot ghida spre adevărul care eliberează, departe de cușca de prejudecăți în care vor să te închidă ceilalți. Acel adevăr care te va face să trăiești în lumea ta.
 7. Adevărul tău.

Despre mine

„Cine ești tu?" Rostită sau nu, e întrebarea cu care ne întâmpinăm unii pe alții, ori de câte ori intrăm în contact. E și întrebarea pe care ne-o punem nouă în ...